Petek, 28 Julij 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Register

Logintrojica2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Prvega maja razpis za finančno podporo Madžarske PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 21 April 2017 07:13

V kulturnem domu v Dobrovniku je včeraj potekal forum v zvezi s finančno pomočjo madžarske vlade za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi madžarska narodnost. Udeležili so se ga številni podjetniki in kmetje ter druga zainteresirana javnost, kar napoveduje, da bodo številne tudi vloge na razpis. Ta bo objavljen 1. maja ter bo odprt do konca meseca, najkasneje v 90 dneh pa bodo znani tudi rezultati.
Za vsak posamezni razpisni sklop, torej za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem, bo na voljo 330 tisoč evrov. Odvisno od odziva bodo lahko tem sredstvom dodali še preostanek do 1,5 milijona evrov, kolikor znaša letošnji celotni znesek za izvedbo pomoči, druga možnost pa je, pove Jožef Horvath, v. d. direktorja Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti  Lendava ProFutura, da za preostanek sredstev letos pripravijo še en razpis.

Več ...
 
Delajo manjše hidroelektrarne za tuje naročnike PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 19 April 2017 09:50

Podjetje je strojno opremljeno in kadrovsko okrepljeno za celotno izvedbo naročila
Lendavsko podjetje Oletić GPI Inženiring je lani ustvarilo okoli 1,7 milijona evrov prihodkov, kar je približno toliko kot leto prej, posle pa sklepa skoraj v celoti s tujimi kupci, predvsem iz Avstrije in Madžarske. Podjetje se ukvarja s strojno obdelavo in strojegradnjo, specializirano je predvsem za izdelovanje manjših hidroelektrarn z zmogljivostjo od enega do treh megavatov (MW), trenutno pa izdeluje tudi turbino z zmogljivostjo sedem MW. »Proizvodnjo smo primerno opremili s stroji tudi za naročila večjih dimenzij, imamo pa tudi zelo dobro ekipo zaposlenih, ki je sposobna naročila izvesti zelo kakovostno,« je o temeljih za delovanje podjetja povedal Ivan Oletić, direktor družinskega podjetja.

Več ...
 
Deseti dan hrvaške kulture v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 April 2017 07:27

Hrvaško kulturno društvo Pomurje že tradicionalno vsako leto organizira dan hrvaške kulture, ko se v Lendavi predstavi eno od območij Hrvaške s svojo kulturo in turističnimi zanimivostmi. Tokrat je na deseti prireditvi to bila koprivničko-križevačka županija. Dogodke je hrvaško kulturno društvo, ki mu predseduje Đanino Kutnjak, organiziralo skupaj s Turistično zvezo Lendava vabi.
Začelo se je med vinogradi pri razglednem stolpu Vinarium Lendava z dogodkom Pisanica od srca, kjer so postavili velikonočno pisanico velikanko, na kateri so narisani prizori in zanimivostmi iz Lendave in okolice. Obiskovalce sta nagovorila župan lendavske občine Anton Balažek in župan koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Več ...
 
Tudi v Lendavi obeležili dan Romov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 13 April 2017 07:21

Lendavski dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Lendava pripravili svečano prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki se je odvila v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Tovrstna prireditev je tradicionalna od leta 2007, ko so dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi pripravili svečano prireditev tudi za širšo javnost.Na letošnji prireditvi so nastopili otroci iz Vrtca Lendava, učenci iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, Dvojezične osnovne šole I Lendava, Dvojezične osnovne šole II Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava, učenci gostujočih šol iz Turnišča, Črenšovcev, Čakovca in Glasbene šole Lendava ter plesna skupina Romano Jilo.

Več ...
 
Zakaj madžarska podpora zamuja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 06 April 2017 07:18

Pisarna Zavoda za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava ProFutura ima že vse pripravljeno za objavo razpisa za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živi narodnostna skupnost, vendar mora počakati, da v Budimpešti sprejmejo zakonske oziroma pravne podlage za sklenitev pogodbe o finančni podpori.
Ta bo letos znašala 500 milijonov forintov ali približno 1,7 milijona evrov. Jožef Horvath, v. d. direktorja omenjenega zavoda, je povedal, da naj bi po zagotovilih Madžarske razpis, ki so ga napovedovali za februar ali marec, lahko objavili v drugi polovici aprila, zanj pa sta pred dnevi pozitivno mnenje dali tudi slovenski ministrstvi za finance in kmetijstvo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 6 od 218

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com