Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
elizabeta.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Prve pošiljke plina Hrvaški PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:51

Podjetje Geoenergo je začelo dobavljati prve pošiljke surovega plina iz vrtine Pg-10 in Pg 11 A hrvaški naftni družbi Ina. S tem je z nekajmesečno zamudo začel izpolnjevati pogodbeno obveznost o enoletni dobavi plina Hrvaški, ki sta jo omenjeni družbi sklenile 29. junija 2016.
Plin iz petišovskega plinskega polja je po obnovljenem plinovodu do Zebanca stekel včeraj, od tu pa ga bodo transportirali v Molve v Posavini, kjer ima Ina centralno plinsko postajo in kjer ga bodo predelali za uporabnike.

Več ...
 
Tožba najprej »utemeljena«, nato jo je sodnica zavrnila PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 November 2017 08:42

Sodnica meni, da enosmerna cesta mimo stadiona ne povzroča škode.
Ker je Višje sodišče v Mariboru že pred časom razveljavilo odločitev murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je v začetku leta izdalo vmesno sodbo v pravdi, v kateri Kmetijsko gospodarstvo (KG) Lendava toži Občino Lendava, ker je ta preuredila dvosmerno cesto med Kolodvorsko in Tomšičevo ulico mimo lendavskega nogometnega stadiona v enosmerno, je o zadevi znova odločalo prvostopenjsko sodišče.

Več ...
 
Franc Gerič častni občan PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 Oktober 2017 07:08

Lendavska občina praznuje svoj občinski praznik 28. oktobra, na dan, ko je leta 1366 kralj Ludvik I. rodbine Bannfy podelil Lendavi sejemske pravice. V sklopu letošnjega praznovanja bo v četrtek, 26. oktobra, potekala v dvorani Mestne hiše slavnostna seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili tudi občinska priznanja. Naslov častni občan bo prejel muzejski delavec Franc Gerič, nekdanji direktor Galerije Muzej Lendava ter učitelj likovne umetnosti.

Več ...
 
Lani Milano, letos Budimpešta PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 26 Oktober 2017 07:29

Dijaki Dvojezične srednje šole Lendava prav te dni opravljajo obvezno prakso (Mobilnost Erasmus) v hotelih v Budimpešti na Madžarskem. V času od 15.10. do 3.11. opravljalo praktično usposabljanje v šestih različnih podjetjih in sicer: kemijski tehniki v Nacionalnem inštitutu za raziskavo materiala MEMS in v podjetju SONEAS, ki opravlja analize in druge raziskave za potrebe farmacevtske in kemijske industrije; ekonomske tehnice v hotelu CORINTHIA (5*) in hotelu PRESIDENT (4*), strojni tehniki in mehatronik – operater pa v Madžarski nacionalni organizaciji za robotiko HURBA in v podjetju za avtomatizacijo EXCEL CSEPEL.

Več ...
 
Filmi režiserja Arona Horvatha iz Lendave PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 Oktober 2017 07:08

V lendavski gledališki in koncertni dvorani se je s svojimi petimi kratkimi študijskimi filmi (trajajo od šest do 20 minut) predstavil Lendavčan Aron Horvath, ki je končal študij filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, film, radio in televizijo v Ljubljani. Sedaj nadaljuje magistrski študij na tej fakulteti.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 5 od 228

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com