Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
pogled.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Umetnik mnogih energij PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 December 2017 08:51

Več kot 40 let angažmaja v Lendavi po Sloveniji uveljavljen igralec in režiser Rajko Stupar začini z aforizmom: »Kdor (ob)išče gledališče, najde življenja skrivališče« – Še vedno ima občutek, da domačini nimajo tega vpogleda od zunaj kot ga ima sam kot prišlek
Z njemu lastno izrazno močjo je akademski igralec, režiser in gledališki pedagog Rajko Stupar (roj. 1948) iz Trimlinov pri Lendavi na letošnjih 26. Büjraških dnevih na Otoku ljubezni v Ižakovcih sklenil dramaturški lok večno zelene debate

Več ...
 
V občini prepričani, da se agonija zaradi smradu končuje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 29 November 2017 08:11

Civilna iniciativa bo po odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni vztrajala pri iskanju odgovornih in reviziji okoljskih dovoljenj podjetjem
Kot blisk se je razširila novica, da je Agencija RS za okolje (Arso) izdala odločbo za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) bioplinarni Lendava. Prebivalci bližnjih vasi in Lendave, ki so najbolj trpeli zaradi neznosnega smradu, ki se je skoraj celo leto širil od bioplinarne, so jo sprejeli z velikim olajšanjem, a hkrati z bojaznijo, da zaradi možnosti pritožbe na odločbo zgodba še ni končana.

Več ...
 
Bioplinarni Lendava odvzeli okoljevarstveno dovoljenje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 14 November 2017 08:41

Agencija RS za okolje je Občino Lendava obvestila, da je 10.11.2017 izdana odločba za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja Bioplinarni Lendava.
Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala. Kot pojasnjujejo, takšna odločitev pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne institucije in olajšanje za vse, ki so prenašali neprijetne vonjave.

Več ...
 
Pohod proti zasvojenosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 21 November 2017 08:26

Pri lendavski gledališki in koncertni dvorani so se dvanajstič zbrali udeleženci Pohoda proti zasvojenosti, ki so se podali po Lendavskih in Dolgovaških goricah. Pred začetkom pohoda so se s prižigom sveče spomnili na žrtve prometnih nesreč.
Organizatorji so bili Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava, Policijska postaja Lendava, Društvo za pomoč v stiski Zarja Lendava in Planinsko društvo Lendava.

Več ...
 
Nova vlaganja v črpanje plina v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 November 2017 09:31

Prodaja neočiščenega plina iz dveh globokih vrtin hrvaški naftni družbi Ina daje prihodke, proizvodnja pa osnovo za načrtovanje nadaljnjega razvoja petišovskega plinskega polja.
Zdajšnja proizvodnja plina je nekaj manj kot pet milijonov kubičnih metrov plina na leto, z zagonom dveh novih vrtin pa se bo besedah Boruta Bizjaka, direktorja podjetja Geoenergo, povečala na skupno 27 milijonov kubičnih metrov plina na leto.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 4 od 228

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com