Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
stadion.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
13. mednarodna tekma v judu za pokal Kluba borilnih veščin Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:13

Na 13. mednarodni tekmi v judu za pokal Kluba borilnih veščin Lendava so med 294 judoisti iz 31. klubov ekipno zmagali judoisti Slovenj Gradca. Domači judo klub pa je zasedel tretje mesto. V konkurenci starejših dečkov posamično so si druga mesta priborili Jan Jurgec iz Lendave, Miha Filip iz Beltinec in Staš Osterc iz Ljutomera; tretja mesta pa Samo Šarčević iz MurskeSobote ter Grega Ferenc in Nino Gorjan iz Lendave. Med starejšimi deklicami je v svoji kategoriji zmagala Živa Potočnik iz Ljutomera, druga pa je bila Viktorija Utroša iz Kluba borilnih veščin Lendava.

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 27 Januar 2011 11:14
Več ...
 
NK Nafta ostaja med slovensko elito PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Čeprav so se nad lendavskim prvoligašem zgrinjali črni oblaki, pa so se stvari zasukale povsem drugače. Četrtkova seja je za zdaj našla pozitivno rešitev – Nafta ostaja med elito.

Kljub silno težkim finančnim razmeram v edinem prekmurskem prvoligašu je v četrtek zvečer posijal žarek upanja o obstanku Nafte na slovenski prvoligaški sceni. Lendavski klub je v teh tednih doživljal nemalo kritičnih trenutkov o tem, ali gre v stečaj ali ne. Toda kot kaže je upravni odbor NK Nafte s predstavniki lendavskega gospodarstva sprejel ključne odločitve za obstoj prekmurskega kluba in Nafta bo tako tekmovala tudi v spomladanskem delu sezone.

Več ...
 
Šolski nogometni turnir - Zmagala ekipa DSŠL PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:14

Na nogometnem turnirju prve skupine pomurskih srednjih šol je v Lendavi zmagala Dvojezična srednja šola Lendava pred ekonomsko šolo iz Murske Sobote, tretji je bil srednja poklicna in tehniška šola iz Murske Sobote in četrta srednja zdravstvena šola iz Murske Sobote. Na finalni turnir pomurskih srednjih šol v nogometu, ki bo 17. januarja v Lendavi, sta se uvrstili dvojezična srednja šola iz Lendave in ekonomska srednja šola iz Murske Sobote.

 

 
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politič PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:16

Zavod za informativno dejavnost madžarske narodnosti oziroma uredništvo Nepujsaga je izdalo zbornik '35 let organiziranosti avtohtonih narodnih skupnosti v Sloveniji.
Madžarska in italijanska narodna skupnost v Sloveniji sta lani zaznamovali 35 let samostojne politične organiziranosti. Leta 1975 sta namreč ustanovili prve samoupravne interesne skupnosti za prosveto in kulturo, ki so predhodnice današnjih krovnih organizacij narodnih skupnosti. Jubilej samostojne organiziranosti madžarske manjšine je osvetlil tednik Nepujsag.

Več ...
 
Lendavčani si želijo progo proti Rédicsu in Beltincem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Januar 2011 11:12

Občina Lendava se je pridružila evropskemu panonskemu združenju (Pannon Egic) za teritorialno sodelovanje, ki je bilo ustanovljeno konec avgusta lani. Člani združenja so lahko kraji, mesta, ustanove in občine z obmejnih območij jugozahodne Madžarske, severne Slovenije in po vključitvi Hrvaške v EU tudi njenih severnih območij.
Predsednik predsedstva združenja Pávo Zsolt, župan madžarskega Pécsa, je včeraj poudaril, da je namen združenja konkretno povezovanje in sodelovanje obmejnih regij predvsem na gospodarskem področju, uspešno gospodarsko sodelovanje pa bo pospešilo tudi sodelovanje sosednjih regij na drugih področjih.

 

Zadnjič posodobljeno Četrtek, 27 Januar 2011 11:14
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 221 222 223 224 225 226 227 228 Naslednja > Konec >>

Stran 227 od 228

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com