Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
gorice.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Priznanje Tjaši Šimonka in Galeriji - Muzej Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 06 Februar 2011 20:52

V Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi so danes zvečer pripravili osrednjo občinsko prireditev ob kulturnem prazniku. Priznanje za posebne dosežke na področju kulture, ki jo podeljuje župan, sta prejela mlada in perspektivna glasbenica Tjaša Šimonka ter Galerija-Muzej Lendava. Priznanje sta jima izročila župan Antona Balažek in soproga predsednika Republike Slovenije Barbara Miklič Türk. Za glasbeni in kulturni program pa so poskrbeli učenci in profesorji Glasbene šole Lendava.

Anton Balažek je v svojem nagovoru izpostavil, da gre za pomemben praznik, ki ni le kulturen, ampak večdimenzionalen. »Tudi kulturni ustvarjalci v Lendavi znajo z majhnimi sredstvi dosegati velike in pomembne rezultate. K temu pa je prispevala tudi prestižna infrastruktura, ki je spremenila odnos do kulture in dodatno sprostila kulturno ustvarjalnost.«
Več ...
 
Mucha na lendavskem gradu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Nedelja, 06 Februar 2011 20:51

V prostorih Galerije-Muzeja Lendava so danes odprli razstavo slik in plakatov Alfonsa Muche, češkega slikarja in grafika ter enega največjih slikarjev fin de siecla. To je pomemben dogodek za Slovenijo, saj se prvič srečujemo s tem mojstrom svetovnega formata, ki je konec 19. stoletja soustvarjal slog art noveau, umetniško gibanje, ki mu pravimo tudi secesija, jugendstil ali liberty. Hkrati pa je to priložnost, da se soočimo z lastno dediščino iz tistega obdobja, o kateri še doslej nismo odkrito spregovorili, je dodala Judita Krivec Dragan. Razstavo je odprla Barbara Miklič Türk, ki je bila pokroviteljica te razstave.

Več ...
 
Neuspešna sanacija pomeni prisilno poravnavo ali stečaj PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 15:54

Nafta Petrochem, hčerinsko podjetje Nafte Lendava, je konec decembra objavila insolventnost, vodstvo pa pripravilo sanacijski načrt, ki zajema tako hčerinske družbe kot skupino. Načrt sedaj potrjuje agencija za upravljanje s kapitalskimi naložbami države, predsednik nadzornega sveta Nafte Lendava Roman Ferenčak pa ocenjuje, da se bodo s sanacijo izognili prisilni poravnavi ali stečaju, ki bi za sabo potegnila vse družbe v skupini. Z drugimi besedami to pomeni, da so, čeprav samostojne in poslovno uspešne pravne osebe, ne le v upniškem odnosu z največjo med družbami, ampak so ji pri najemanju posojil z jamstvi najverjetneje držale hrbet. Izguba Nafte Lendava znaša blizu 8 milijonov evrov, poleg tega pa naj bi skupina imela še 22 milijonov obveznosti do bank in dobaviteljev.

Več ...
 
Vassiljev na Obali, Ibraimi v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 22:07

Estonski reprezentant Konstantin Vassiljev bo odslej branil barve aktualnih državnih prvakov iz Kopra, Agim Ibraimi pa se vrača na slovenske zelenice. K Nafti.
Čeprav je že kazalo, da bo v pretekli sezoni najboljši estonski nogometaš okrepil ljubljansko sredino, pa temu ne bo tako. Konstantin Vassiljev, ki je v še v jesenskem delu sezone navduševal v dresu Nafte, je zadnji dan prestopnega roka dvignil nemalo prahu glede svoje nadaljnje usode in poskrbel za preobrat na slovenski prvoligaški sceni. Šestindvajsetletni vezist, ki je bil silno blizu prestopa v Olimpijo, se namreč sedaj seli na Bonifiko, kjer bo skušal s Koprčani v tej sezoni osvojiti vsaj eno lovoriko.

Več ...
 
Sabina Magyar in Iztok Utroša lendavska športnika PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 02 Februar 2011 15:53

Kulturni dom v Lendavi je bil prizorišče prireditve Športnik leta 2010, ki so jo povezali z jubilejno 50. obletnico Športne zveze Lendava. Tako je športnica minulega leta postala igralka badmintona Sabina Magyar, kategorizirana športnica državnega razreda, ki je največje uspehe dosegla v igri ženskih dvojic. Druga je hitrostna rolarka Tadeja Donko, tretja pa judoistka Tadeja Hozjan. V moški konkurenci je že drugo leto zapored zmagal Iztok Utroša, državni reprezentant v badmintonu. Izvrstne rezultate je dosegel na turnirjih v tujini in domovini, na evropskem članskem prvenstvu pa se je prebil med 32 najboljših. Za njim sta se uvrstila nogometaš Jože Benko, vodilni strelec prve lige, in judoist Alen Šernek, sedmi na državnem prvenstvu.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 221 222 223 224 225 226 227 228 Naslednja > Konec >>

Stran 225 od 228

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com