Sobota, 20 Januar 2018
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
ulica2.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Lendava - najbolj vzhodno slovensko mesto, ki skriva številne zaklade PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 18 December 2017 08:27

Lendava, svetovna prestolnica bograča, ki jo v zadnjih časih obiščejo številni obiskovalci, ki jih med vinorodne griče privablja razgledni stolp, skriva nemalo čudovitih kotičkov. Tokrat smo jih za vas raziskali mi in, kdo ve, mogoče komu dali idejo za popestritev prostega dne.

Lendava leži na skrajnem vzhodu Slovenije, tik ob meji z Madžarsko in le nekaj kilometrov od Hrvaške. Prebivalstvo je narodnostno mešano, četrtina prebivalstva je madžarske narodnosti, tu pa živijo tudi pripadniki hrvaške manjšine.

Več ...
 
Išče se upravljavec Vinariuma PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 15 December 2017 08:29

Komu je razpis pisan na kožo
Zaradi izteka dvoletne pogodbe s sedanjim soupravljavcem razglednega stolpa Vinarium konec leta je lendavska občina oktobra objavila javni poziv za izbiro upravljavca za naslednja tri leta, z istim razpisom pa išče tudi izvajalca marketinških aktivnosti, razvoja ponudbe in trženja. Rok za oddajo javnega naročila je potekel 6. novembra, a postopek izbire še ni končan. Kot so nam sporočili iz občinske uprave, bo odločitev znana predvidoma sredi decembra.

Več ...
 
Razstava hrvaške naive v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 05 December 2017 08:08

V razstavnih prostorih lendavskega gradu so odprli razstavo z naslovom Hrvaška naiva v svetu, Lendava 2017. Pripravila jo je Galerija-Muzej Lendava skupaj z Muzejem grada Koprivnica s Hrvaške, sodelovalo pa je tudi Hrvaško kulturno društvo Pomurje.
Razstavo je predstavila Helena Kušenić, kustodinja Muzeja grada Koprivnice, obiskovalce pa sta nagovorila tudi direktor koprivniškega muzeja Robert Čimin in kustos Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner. Nastopila je tamburaška skupina Hrvaškega kulturnega društva Pomurje Lendava. Na ogled bo do 29. januarja.

Več ...
 
Madžarski denar bo prejelo 161 kmetov in podjetnikov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 14 December 2017 08:43

Zavod za regionalni razvoj madžarske narodnosti Lendava Profutura je na svoji spletni strani objavil seznam uspešnih prijaviteljev na drugi razpis za finančno pomoč madžarske države območju, kjer živi manjšina. Uspešnih je bilo 161 kmetov in podjetnikov, najvišji posamični znesek odobrene pomoči pa je 15 tisoč evrov.

Več ...
 
Madžarski denar na računu Nafte 1903 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 December 2017 08:52

Občina bo za dvajset let podelila stavbno pravico za zemljišči ob dvojezični srednji šoli
Madžarska vlada je za vzpostavitev nogometne akademije konec lanskega leta Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti (PMSNS) nakazala dva milijona evrov, ta pa je večino tega denarja, 1,8 milijona evrov, 4. septembra prenakazala na posebni račun nogometnega društva NK Nafta 1903. Podlaga za prenos denarja je bila sklenjena tripartitna pogodba med PMSNS, madžarskim skladom za zamejce Bethlen Gabor in nogometnim društvom Nafta 1903.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 3 od 228

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2018. lendava.net. Designed by Shape5.com